Vakmanschap

"Ons vak leer je niet op één dag. De spanning van een stof, de manier waarop elk type textiel plooit en rekt ,de keuze van het garen… het zijn dingen die je pas na tientallen jaren écht in de vingers hebt." - Eddy Van Oudenhove, Operational Manager

2

De vakman van je nachten sinds 1930

Het Magnitude merk- en bedconcept is de exponent van een lange Vlaamse textieltraditie. Van de bescheiden damast weverij van Aloïs Corneille tot een uit de kluiten gewassen internationaal opererend bedrijf, één thema komt steeds als een rode draad terug: de zoektocht naar de ultieme slaapbeleving.

Passie over generaties heen

Een passie voor manueel vakmanschap, een oog voor detail en een drang naar perfectie, dat zijn de dingen waarvan dromen zijn gemaakt. Bij Magnitude wordt de liefde voor het ambacht van generatie tot generatie doorgegeven en voortdurend gekoesterd, verfijnd en vernieuwd. Want bij ons gaan traditie en innovatie hand in hand. Zo zijn we zeker dat ook vele toekomstige generaties van dromers kunnen ontwaken in een Magnitude bed.

Slaapcouturiers

Van het verzagen en frezen van het houten geraamte en het assembleren van de veerkernen tot het versnijden en naaien van de bekleding… Elk Magnitude bed gaat door de handen van meerdere vaklui die hun vak tot in de puntjes beheersen. Maar voor de final touch zorgt de meesterstoffeerder, een pure stielman die de ziel en specifieke eigenschappen van elk type stof als geen ander begrijpt.

 

Onze stoffeerders genieten een uiterst gespecialiseerde opleiding voor ze in onze ateliers aan de slag gaan. Om zeker te zijn van een onberispelijke afwerking zonder één valse plooi wordt de bekleding van jouw bed aan één en dezelfde meesterstoffeerder toevertrouwd.