Magnitude blog

17 sep

Nieuw seizoen, matras draaien en keren!

Een matras is een belangrijke aankoop waar je het liefst zo lang mogelijk van wil genieten. Je matras wordt dagelijks intensief gebruikt en dat eist zijn tol. Je laat je beddengoed en matras waarschijnlijk dagelijks goed luchten, maar is dit bepalend voor een langere levensduur van je matras?

De levensduur van je matras is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit en het type matras, maar ook van hoe goed je je matras onderhoudt. Een goed onderhoud begint met het regelmatig reinigen van je matras en het dagelijks verluchten van matras en beddengoed. Voor een langere schone matras en om vlekvorming te vermijden, kan je je matras ook het best met een wasbare beschermhoes uitrusten. Dit klinkt je wellicht allemaal bekend in de oren, maar wist je ook dat het nodig is je matras regelmatig te keren en te draaien?

Matras draaien en keren

Voor een goed matrasonderhoud, is het belangrijk je matras vier maal per jaar te draaien en te keren. Het uitgelezen moment om dit in te plannen is de seizoenswisseling!

Als je jouw matras draait, wissel je het voet – en hoofdeinde. Je blijft hierbij op dezelfde kant van je matras slapen, maar je gewicht wordt over de matras verdeeld en zo voorkom je kuilvorming.

Als je jouw matras keert, wissel je de kant van het matras waarop je ligt. Je draait de matras in de breedte om, waardoor de onderkant bovenaan komt te liggen. Dit zorgt ervoor dat de matras zijn veerkracht behoudt. Bovendien wordt het geabsorbeerde vocht aan de lucht blootgesteld, waardoor het makkelijker droogt. De ideale manier om je matras te verluchten dus! Voor een betere grip en om de matras voorzichtig te keren, beschikken onze matrassen over handvaten.

Verlengde levensduur

Door je matras regelmatig te draaien en te keren behoudt je het initieel slaap – en ligcomfort maximaal. Verschillende matraszones worden afwisselend beslapen en belast, waardoor de belaste zones tot rust komen en herstellen. De vochthuishouding van je matras wordt geoptimaliseerd en je lichaamshygiëne wordt verhoogd.