Magnitude blog

07 sep

Maak je slaapkamer allergie-proof

Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel! Huisstofmijt, microscopische kleine beestjes die zich in veelvoud over jouw huis verspreiden. Hun favoriete plekje? Jouw knusse, warme bed. Wanneer je geluk hebt, merk je weinig van deze kleine indringers. Tenzij je een huisstofmijt allergie hebt, dan ga je hun best te lijf. Wij helpen je graag op weg!

Huisstofmijten zijn vooral ‘s nachts een plaag als je allergisch bent. Jouw matras is namelijk hun favoriete plekje: het is er warm, donker en vochtig. Daarom is het belangrijk een gezond slaapkamerklimaat te creëren: goed verluchten en niet te veel verwarmen. Maar wat is nog bepalend voor een gezond slaapklimaat?

o Verlucht ook je bed: schud je hoofdkussens op en leg je dekbed overdag open zodat het zweet dat het bed ’s nachts heeft opgenomen kan verdampen.
o Verschoon je bed regelmatig: Trek tweewekelijks de lakens van je bed en was ze op 60°C.
o Hoofdkussens en dekbedden was je best enkele keren per jaar op 60°C.
Open de gordijnen zodra je wakker wordt. Huisstofmijten houden niet van licht, dus zorg voor een maximale lichtinval van buiten of in ieder geval goede verlichting binnen.
Hou huisdieren uit de slaapkamer: De huidschilfers in hun pels kunnen je allergie aanwakkeren.

Allergeendichte matrashoes

Ook belangrijk voor een droger slaapklimaat is een allergeendichte matrashoes: een proactieve, natuurlijke aanpak van de huisstofmijt. Door de aanbreng van natuurlijke elementen op elke vezel van de hoes worden de huisstofmijtallergenen opgeruimd en het voedsel voor de huisstofmijt (onze huidschilfers) wordt volledig geneutraliseerd. Onze huisstofmijtvrije Oxygène-hoes vermijdt bovendien de ontwikkeling van onfrisse bed geurtjes en ook schimmels krijgen geen schijn van kans.