Magnitude blog

19 dec

Jouw slaapkamer in 2019: Pittige imperfectie

 

Het nieuwe jaar staat voor de deur en laat binnenkort een frisse wind in je woning én je slaapkamer waaien. Benieuwd naar wat 2019 in petto heeft? Ontdek hier de belangrijkste trends!

  • Less is more: NEST by Alain Berteau als toonbeeld van minimalisme.

1. Less is more

Het minimalistische “Less is more” gaat nooit uit de mode. Minimalisme is één van de tijdloze slaapkamer trends. Binnen dit minimalisme staan de multifunctionele meubels en modulaire inrichting dit jaar centraal. Daarom stelden we dit najaar RESET & NEST aan jullie voor waar designer Alain Berteau zich liet inspireren door het toekomstbeeld van de ideale woning.

2. Het imperfecte plaatje

Het populairste woord van 2019 is nu al gekend: “Wabi-Sabi”, de Japanse vertaling voor de “kunst van de imperfectie”. In het nieuwe jaar omarmen we het onvolmaakte, een concept dat je bij heel wat stijlen kan combineren! Grove structuren, natuurlijke patronen en materialen zorgen voor de finishing touch in jouw slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een onbewerkt houten nachtkastje of een vloer uit natuursteen.

3. Kleurenpallet met pit en warmte

Bruin is het nieuwe zwart. De sobere combinaties waarbij zwart en wit de hoofdrol speelden maken plaats voor een variëteit aan kleur. Warme, aardse kleuren zoals bijvoorbeeld bruintinten met een rode ondertoon of gebakken aardetinten geven je slaapkamer een knusse uitstraling. In combinatie met dynamische kleuren als violet, currygeel of wijnrood creëer je pittige accenten.

4. Kleur je interieur groen

De natuur in huis halen vinden wij belangrijker dan ooit! Bij uitstek dé trend waar je zelf het meest creatief en decoratief mee aan de slag kan. Laat één van volgende planten een plekje veroveren in je slaapkamer: Aloë Vera, Jasmijn, Sanseveria of Graslelie.