Jean-François D’Or & Alexandre bed @ Moodboards

22.09.2013

Eerste solotentoonstelling van de Belgische designer van het jaar in Grand-Hornu.

De tentoonstelling “Moodboards” wil meer dan enkel het etaleren van D’Ors ontwerpen. In le Grand-hornu krijg je een exclusieve blik op het creatieve proces en de inspiratiebronnen van het universum van D’Or.
In de meest uiteenlopende gebruiksvoorwerpen gaat Jean-François D’Or op zoek naar de essentie zonder daarbij speelsheid en esthetiek uit het oog te verliezen. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door hun duidelijkheid maar ook door hun discrete poëzie.

Voor het ontwerp van het Alexandre bed van Magnitude heeft de ontwerper zich in bed geïnstalleerd. “Dit was een zeer comfortabel project om aan te werken”, herinnert Jean-François D’Or zich. Hij stelde het hele slaapproces in vraag en maakte een inventaris op van wat een slaapkamer voor hem betekent.

"De slaapkamer is een plek waar je tot rust komt en waar je tijd hebt voor jezelf. Het ontbijt op bed, de intieme knuffels, de kalmte. Dat is wat luxe voor mij betekent."

Ter gelegenheid van de Moodboards tentoonstelling publiceren Stichting Kunstboek en Grand-Hornu Images een monografie gewijd aan de ontwerpen van Jean-François D’Or.

Over het Alexandre bed

Over Jean-François D’Or

“Jean-François D’Or. Moodboards” – van 22 september tot 15 december 2013, Site du Grand-Hornu bij Bergen

Catalogus  “Jean-François D’Or. Moodboards” – Jean-François D’Or, uitgegeven door Stichting Kunstboek & Grand-Hornu Images. 128 pagina’s, 2013.

terug naar overzicht ›