Materialen van de hoogste kwaliteit - matraskernen

Pocketveren

Pocketveren of zakjesveren werden in de tweede helft van de 20ste eeuw ontwikkeld. Pocketveren  zijn tonvormig en worden uit hoogwaardig staaldraad vervaardigd. Alle veren worden individueel in zakjes verpakt die in het midden aan elkaar zijn verankerd zodat ze elk afzonderlijk kunnen inveren. Hierdoor biedt elke Magnitude pocketverenmatras een uiterst aangenaam ligcomfort en is ze geschikt om te gebruiken op verstelbare bodems. Pocketveren worden onder en boven bedekt met diverse comfortlagen die zorgen voor een verfijnd ligcomfort. Bij pocketveren is de matraskern één grote luchtkamer, waardoor zij een uitzonderlijk ventilerend vermogen heeft.

Superior pocketveren

Superior pocketveren worden uit hoogwaardig staaldraad vervaardigd. De staaldraad wordt tonvormig tot een veer gewonden waarna elke veer onmiddellijk individueel elektro-thermisch verhit wordt om het staal opnieuw te ‘harden’. Dit verzekert gedurende lange tijd het behoud van de originele veerkracht. Vanaf 500 veren/m2 spreken we over een multi pocketvering.

Comfortzones

Het gebruik van verschillende staaldraaddiktes en de uitgekiende configuratie van de pocketveren bepalen de ergonomisch afgestemde comfortzones. Door de draaddikte van de veren te laten variëren tussen de verschillende zones, wordt de tegendruk die de kern biedt gedifferentieerd, zodat elk lichaamsdeel op een correcte manier gedragen wordt (bvb. zachter onder de schouders, steviger in de lenden).

Talalay

Talalay latex wordt op een bijzondere wijze geproduceerd. De matrijzen waarin de kernen worden aangemaakt, worden onder vacuüm gevuld zodat een perfect gelijkmatige verdeling van het latex verkregen wordt. Dit levert een bijzonder elastische latexkern op. Na het vullen wordt het latex eerst op -30°C bevroren waardoor alle cellen openbarsten. Bovendien wordt de kern op dat ogenblik met lucht doorblazen. Hierdoor ontstaat een optimale luchtdoorlaatbaarheid. Talalay latex als afdeklaag zorgt voor een subtiel ligcomfort en een optimale ventilatie.

Doorstikkingsmaterialen & afwerking van de matrashoezen

Oxygène is een pro-actieve en natuurlijke oplossing in de strijd tegen huisstofmijt. Op elke vezel van de matrashoes zijn probiotica aangebracht. Deze werkzame bestanddelen zorgen ervoor dat de huisstofmijtallergenen worden opgeruimd en het voedsel van de huisstofmijt (onze huidschilfers) volledig wordt geneutraliseerd (anti-allergische werking). Daarnaast zijn er nog enkele gunstige neveneffecten. Zo zorgen zij ervoor dat onfrisse bedgeurtjes zich niet in de matras kunnen ontwikkelen. Ook schimmels (zelfs microscopisch kleine) krijgen geen schijn van kans. Oxygènehoezen zijn m.a.w. uitgerust met een natuurlijke actieve bedreiniger met een anti-allergische werking.

Lamswol bezit een uitstekende veerkracht en is een natuurlijke temperatuurregelaar.

Wildzijde is van nature antistatisch en isothermisch: koel bij warm weer en behaaglijk warm bij koud weer. Bovendien heeft wildzijde optimale vochtregulerende eigenschappen.

Ook Lyocell is een 100% natuurlijke vezel, gemaakt uit cellulose, en heeft een uitzonderlijk vochtabsorberend vermogen. Lyocell kan meer vocht opnemen dan katoen en transporteert het ook sneller.

Kasjmier is de heel fijne buikwol van de jonge Pashminageit uit Kashmir. Deze uitzonderlijke wol is uitermate veerkrachtig en heeft uitstekende vocht- en warmteregulerende eigenschappen. Bovendien is ze van nature antistatisch.